Wednesday, February 11, 2009

Siia!

Alusta selle õpetamist toast. Seda võib õpetada nii maiuse kui mänguasjaga. Põhiline on, et koer mõistaks - iga kord kui ta sinu juurde kutsumise peale tuleb, toimub midagi meeldivat.

Kutsu koera enda juurde öeldes: "Siia!" ning kui ta tuleb, premeeri teda kas siis mängu või maiusega. Tehke seda suvaliste asjade vahele nagu reklaamipaus vms. Soovitatakse korrata päevas umbes 20 korda ja paar nädalat, et asi kinnistuks. Edasi liikuge aeda, kus sa saad koera turvaliselt lahti lasta ning harjutage seal. Järgmiseks lisa nö segajad nagu teised inimesed ja/või koerad.

Nipp! Koerad tulevad inimese juurde meelsamini, kui inimene kükitab.

NB! Koera ei tohi MITTE KUNAGI karistada, kui ta on omaniku juurde tulnud. Isegi siis, kui ta eemal pahandusega hakkama sai.

II variant

Palu kedagi oma koera kinni hoidma ning mine ise eemale. Kutsu teda enda juurde öeldes käskluse ja samal hetkel peab abiline koera lahti laskma. Kui koer sinuni jõuab. Premeeri ja kiida ohtralt. Alguses või vahemaa olla paar pika sammu ja siis tuleks seda tasapisi suurendada.

Edasi toimi nii nagu eelmises versioonis.


Kui olete kindel, et koer teile aias kuuletub, siis võite minna ohutusse kohta, näiteks metsa või põllule proovima. Kui olete ka seal mõnda aega käinud harjutamas ja koeral näib asi käpas olevat, siis võite maiust hakata andma pisteliselt kuni ärajätmiseni.

Mulle isiklikult meeldib koera mõnikord ka praegu meeldivalt üllatada. Mis siis, et tal juurde tulek hästi selge on. Nii pistangi ikka mõne maitsva asja tasku, kui põllule läheme. Nii näitan ma oma tänu meeldiva koostöö eest.

No comments:

Post a Comment