Friday, February 6, 2009

Põmm! ehk mängi surnut

Selleks et koerale seda õpetada, tuleb koer saada kõige pealt lamama(lihtsam õpetada vaibal, sest osad koerad keelduvad seda tegema paljal põrandal). Kui ta lamab, siis kiida teda ja anna talle mõned maiused, et ta end mõnusalt ja mugavalt tunneks. Edasi on sul vaja ta saada külili. Selleks vii maius üle tema õla nii, et ta peab oma pead pepu poole keerama (nagu videos). Kui sa oled saanud ta nõnda külili asendisse, siis kiida ja premeeri teda (isegi siis kui ta sellest uuesti kõhuli tõuseb). Anna talle veel mõned maiused ning astu järgmine samm. Selleks on püüd saada tema pea küljeli asendis vastu põrandat. Selleks korda eelmist sammu ja kui ta on küljeli, siis hoia oma käsi maiusega vastu maad ja toida teda, kui ta pea põrandat puudutab. Kui sul on püsima jäämiseks käsk olemas, siis ütle talle seda ning kiida peale mõnda sekundit paigal olekut. Korda ja luba tal tõusta.

Edasi võid lisada käe märgi (milleks võib olla sõrmedest moodustatud püstoli kuju) ja öelda "Põmm!" ning teha läbi kõik eelnev kiiremas versioonis. Kui koer on maas, siis kiida teda ohtralt, anna maiust ning luba tal tõusta. Harjuta mõned korrad ja kui koer on mõistnud, mida sa temalt ootad, siis tõuske mõlemad ning proovi seda sama püsti asendist.

Mõned koerad saavad sellest trikist kiirelt aru (näiteks need, kes on eelnevalt õppinud sarnaseid trikke nagu "Rulli!" jms), teised mitte. Varu kannatlikust ja naudi koeraga tegelemist!

NB! Ei maksa oodata, et su koer õpib sama kiirelt ja lihtsalt kui videos. On näha, et videos olev koer on harjunud õppima ja tööd tegema ning tõenäoliselt oskab kõiki trikke juba enne filmimist!


No comments:

Post a Comment