Wednesday, February 11, 2009

Lama!

Kui koer istub, siis pane talle toidutasu otse nina alla ning lase seda nuusutada. Meelita ta koon allapoole, nii et see jääks esijalgade vahele. Ära lase toidutasust lahti enne, kui näed, et koer tunneb ennast mugavalt lamavas asendis ehk ta enam ei istu ja kõht on vastu maad. Hetkel, kui ta kõht maad puudutab, anna maiust ja kiirda ohtralt. Korda.

Teadmiseks: osad koerad keelduvad seda paljal põrandal tegemast. Sellisel juhul valige harjutamiseks vaip.

Kui tegemist kutsika või väikese koeraga, kes mingil juhul ei nõustu lamama, siis võib proovida järgmist: tee jalgadest sild(sina istud maas, tallad maas, põlved kõverdatud) ja meelita koer selle alt läbi roomama. Sellest läbi pääsemiseks peab ta lamama. Jällegi, kui kõht puudutab maad, kiida ja anna maiust. Korda.

Kui koeral on asi selgem, siis järgmiseks pikenda maiuse andmise aega. Ära anna talle maiust kohe kui kõht maas vaid kaks sekundit hiljem, siis neli sekundit jne. Selleks, et ta õpiks "Lama!" tähendab lamamist, mitte kõht maha ja kohe püsti.

Teine variant, kui tegemist on väga püsimatu koeraga või kutsikaga, siis võid teda selles asendis natuke toita. Edasi, kui koer juba lamab, siis iga natukese aja tagant kordad käsklust ja annad toidu.

Harjutuse lõpetamiseks, kiida koera ning patsuta teda lõpetuse märgiks ja luba tal tõusta.

No comments:

Post a Comment