Thursday, February 5, 2009

Hoia eemale!

Nagu sikutamise võistlus, on ka see vahva mäng siis, kui sa suudad hoida kontrolli enda käes. Jällegi vali üks ese. Anna see talle ja ütle “Hoia eemale!”*. Kehakeele kasutamine on abiks – näiteks poos, et kohe kohe püüad ta kinni. Aja oma koera taga korrates “Hoia eemale”. Lõpeta kiitusega ning ignoreeri iga tema püüdu mängu uuesti alustada. Pea meeles, et sina alustad ja sina lõpetad mängu.
Niisiis: sina ütled “Hoia eemale!” ja ajad koera taga, koer jookseb naerdes minema. Siis sa kutsud koera ja premeerid teda juurde tuleku eest, siis ütled taas “Hoia eemale!” ning tagaajamine võib taas alata. Peale mõnda kordust anna talle käsk, istuda või lamada või mida iganes muud muud käskluse “Siia!” asemel. See on veel üks viis koera kontrollida ja premeerida tagaajamise mängu ajal.

Kui ta ei vasta sinu käsklusele, siis jaluta või jookse minema ja tee midagi muud. Pea meeles, et kui sa päriselt tahad oma koeralt midagi kätte saada, siis selleks kasuta mingit muud käsklust. Näiteks “Jäta!” või “Anna!” ja sootuks teist kehakeelt.

*Mõni kasutab ka "Ma saan su kätte!"

No comments:

Post a Comment