Saturday, February 7, 2009

Kummarda!

Kummardamise õpetamiseks võta maius ning pane see seisva koera ette maha. Kui koer kummardab, et hakata lamama, siis ENNE kui ta seda teha jõuab, anna talle maiust ja lase tal uuesti tõusta. Võta järgmine tükk ja korda. Sellel trikil (nagu tegelikult ka igal teisel) on ajastus väga oluline. Ära anna talle maiust, kui ta on juba jõudnud end pikali visata või pannud pepu maha.

Kui sul on aga õnn omada koera, kes iga asja peale kipub peput maha panema, siis võta endale appi köis. Ettevaatust muidugi isase koeraga... Pane köis tema kõhu alt läbi ning hoia teda üleval samal ajal, kui sa püüad teda kummardama saada. Köie asemel võid kasutada ka kätt. Ükskõik kumba sa kasutad, peaasi, et sa peale harjutuse sooritamist lased ta vabaks.

Kui on näha, et koer hakkab mõistma, mida sa temalt ootad, siis jäta ära abivahend ning lase tal kummardada lükates maiusega tema nina natuke tahapoole. Kui sul on püsima jäämise kohta käsklus, siis ütle see. Kiida, premeeri ja korda.

Käskluse "Kummarda!" võid lisada kas nüüd või kohe, kui harjutust õpetama hakkad.

Kui tahad koera rohkem mõtlema panna ja teha trikki enda jaoks lõbusamaks, siis edasi võid lisada märgi. Selleks aga peab koeral kummardamine häälkäskluse järgi väga selge olema. Kui nii, siis mine koerast pisut eemale, pane käed rinna peale kokku ja kummarda natuke ning ütle koerale "Kummarda!". Korda. Kui koer õpib seostama sinu kehamärki trikiga, siis hiljem võid häälkäskluse üldse ära jätta (või kasutada seda lähedaste tervitamiseks, kui nood uksest sisse astuvad) ja öelda sõpradele, et su koer teab Idamaade kombeid. NB! Ära unusta preemiat ja kiitust peale igat hästi tehtud sooritust!




Ei ole otsetõlge videost.

No comments:

Post a Comment