Wednesday, February 11, 2009

Mine!

Seda trikki on kõige lihtsam õpetada kedagi appi paludes.

Anna abilisele midagi maitsvat ning ise hoia koera. Palu abilisel näidata koerale maiust ja minna paar sammu eemale. Edasi näita näpuga abilise suunas ja ütle koerale "Mine!" ning lase koer lahti. Kui koer abilise juurde jõuab, siis las abiline annab maiuse ja kiidab ohtralt.

Õues võib sama käsklust kasutada siis, kui oled koera rihmast lahti laskmas. Hoia kaelarihmast, kui jalutusrihma ära võtad. Ülte koerale "Mine!" ning päästa ta siis lahti.

Trikk on kasulik mitmeti. Näiteks kui su koer teab sõna "pissile" või "õue", siis saad näidata abikaasa peale ja öelda koerale: "Mine õue!" ning koer teab, et seekord ei lähe sina vaid läheb abikaasa.

Teine põhjus miks õpetada on see, et nii võid näidata koerale õues suuna, kuhu poole ta võib jooksu pista e. kuhu suunas te liigute + sina ütled oma käsuga, millal.

Kolmas põhjus on, et vahel kutsub mõni teine pereliige põllul olles mingil põhjusel koera enda juurde ja koer on segaduses, sest karjajuhi juurest ei joosta ju minema. See käsklus aga selgitab koerale olukorda ja koer võib südame rahus teise pereliikme juurde minna.

1 comment: