Saturday, August 8, 2009

Et koer ei tiriks rihmast

Seda peaks õpetama koerale väikesest peale. Ära mitte mingil juhul osta koerale flexit enne kui ta tavalise rihma otsas juba käituda oskab. Juhul, kui oled selle vea teinud juba, siis on asjale siiski lahendus - koera ümber õpetamine võtab muidugi pisut kauem aega ja kannatlikust kui noore koera õpetamine.

Võta tavaline mõnusa pikkusega rihm, seo see ümber oma puusade ja mine koeraga jalutama. Miks ümber puusade? Sest käsi annab siiski igale tõmbele alati järele, puusadest paraku on raskem tal seda "lisameetrit" saada. Muidugi, kes tahab võib ka käe otsa võtta. Ümber puusade seetõttu, et kui on tegemist suure koeraga siis keskkohta kuskile endale ei ole hea mõte panna - on väga valus. Hea kui saad selle köie kinnitada püksirihma asemel aasade vahele.



Iga kord kui koer tõmbab - peatu. Ära astu edasi enne, kui ta on jäänud paigale ja rihm on lõtv. Niikui rihm lõtvub, kiida ohtralt (võid ka maiust anda) ja alusta uuesti liikumist. Mõne sahmerdisest koeraga võib see ootamine võtta kaua - valmistu selleks. Nõnda käige harjutamas, kuni koer mõistab, et rihm ei veni kuskile ja tema ei liigu ka kuskile, kuni ta sind edasi sikutab. Peatselt saab koer ideaalselt aru rihma pikkusest ja sa võid ta võtta käe otsa. Arvesta, et kui sa harjutusperioodil vahepeal flexi paned, siis pole sellest suurt tolku....

No comments:

Post a Comment